Select Page

Met Outlook 2010 kan je verschillende mail accounts importeren. Zo hoef je niet langer via je browser te werken maar haal je de mail nu via een email client op.

Op vraag van mijn studenten beloofde ik een Youtube film online te zetten. Maar als jullie even op Youtube zoeken dan zien jullie dat er al heel veel youtube filmen zijn, die je hier bij kunnen assisteren.

Als tegenprestatie heb ik dan de films gecontroleerd en getest.

De parameters, die in de film gebruikt worden, zijn anno december 2011 nog steeds correct.

We gaan hier de filmen oplijsten voor Gmail, Hotmail en de foto’s om je student.kdg.be email accounts in te stellen. Vermits Outlook 2010 in mijn ogen enkel een gepimpte versie is van Outlook 2007 maak ik me sterk dat je via deze filmen ook je Outlook 2007 kan instellen.

Maak de filmen zo groot mogelijk en zet de resolutie zo hoog mogelijk (HD).

GMAIL

Studenten aan de KdG moeten er rekening meehouden dat de poorten, die gebruikt worden om de mail op te halen en te versturen “geblocked” worden. Dus je mail ophalen en versturen werkt enkel thuis.

http://www.youtube.com/watch?v=B30O3JNgmXo&hd=1

Nadat je de instellingen op je gmail account hebt ingesteld via Opties, Instellingen voor Gmail, doorsturen en pop/imap, kan je de gmail account toevoegen via de wizard via Bestand – Account toevoegen.

 

HOTMAIL

 

In de film wordt er gesproken over 32 bits en 64 bits om te bepalen welke outlook connector je nodig hebt. Je ziet deze gegevens over je computer via rechtermuisklik op je icoon Computer en kies Eigenschappen. In dat scherm zie je of je 32/64 bits besturingsysteem hebt.

Je googlet op ‘outlook connector’ en je zorgt dat je altijd download van de officiële site !! van Microsoft.

Voor het gemak geef ik je hier de huidige link.

Denk na of je een 32 of 64 bits versie wilt en download/installeer zoals in de film.

Als je dit niet download en installeert dan zal Outlook 2010 je een scherm geven om alsnog de outlook connector te downloaden.

Na de installatie moet je opnieuw opstarten. Maak dus nog een account aan en download EERST de juiste outlook connector en installeer deze.

Nu mag je pas Outlook 2010 opstarten. It will save you time.

Gebruik nu de wizard om accounts toe te voegen via Bestand – Account toevoegen.

 

@STUDENT.KDG.BE

We zullen hieronder alle stappen posten, die je moet volgen zodat je student.kdg.be account in Outlook kan raadplegen. De outlook connector is in dit geval NIET nodig waardoor deze dus verschilt met je normale hotmail account. Je zal rechtstreeks verbonden worden met de exchange server.

Optie 1 : nog nooit outlook opgestart – je krijgt een wizard

Dit is zeker en vast de makkelijkste manier… als het werkt.

Vul de velden zo goed mogelijk in zoals hieronder  en doe deze oefening thuis! Klik op volgende en wacht.

Als alles goed is ingevuld dan wordt je herkend op de één of andere exchange server zoals je hieronder kan lezen.

 

Onderaan rechts in je outlook 2010 programma staat “Verbonden met Microsoft Exchange”. Dan weet je dat de verbinding gelukt is.

 

Optie 2 : ik had al een account en/of de wizard werkte niet

Start zelf de wizard om accounts toe te voegen op via Bestand – Account toevoegen en herhaal de stappen hierboven.

 

 

RESULTAAT

 

Je kan in één outlook postvak verschillende email adressen importeren zoals je hieronder kan zien. Wil je dit niet dan moet je een apart profiel maken in Configuratiescherm – Mail of Email en daar je profiel aanmaken. Voorbeeld is Prive en Werk als twee profielen.